”Inden vi fik Sekoia, var der rigtig meget papirarbejde, der skulle vedligeholdes. Vi brugte meget tid på at finde tingene og sikre papirerne lå de rigtige steder. Skærmen er det samme sted hver gang, og det er hos borgeren.”

Plejecenter Lundtoft i Vejen Kommune har implementeret nye teknologier i jagten på det bedst mulige arbejdsmiljø. Det er lykkedes, viser nomineringen i 2018 til Arbejdsmiljøprisen. Derudover hjælper integrationen ml. KMD Nexus og Sekoia personalet.

Nexus og Sekoia sparer tid og løfter kvaliteten i plejen

Det var en klar prioritet for Vejen kommune at undgå dobbeltdokumentation, når valget af en samlet digital pakke skulle foretages. Derfor var en integration til omsorgssystemet KMD Nexus afgørende for Bo Smith, som er Områdeleder i Askov-Brørup:

”Det har været helt afgørende for os, at den partner vi valgte til kommunikationsskærmen også var med på en udviklingsrejse, hvor vi kunne undgå dobbeltdokumentation. Indtil videre har vi fået en række elementer fra KMD Nexus, som er vores omsorgssystem, vist på Sekoia-skærmen, og vi kan kommunikere fra Sekoia-skærmen og ind i Nexus.”

Ikke mere papirarbejde, der skal vedligeholdes

Når nye teknologier introduceres, er det vigtigt at medarbejderne kan se værdien af disse. Implementeringen af Sekoia har resulteret i, at dokumentationsprocessen er blevet forkortet markant. Den nyvundne tid kan bruges ude ved borgerne på at levere endnu bedre pleje. Personalet har deres information om borgeren få tryk væk. Det skaber værdi, hvis man spørger Louise, som er Social- og Sundhedsassistent på Plejecenter Lundtoft:

”Den integration vi har fået lavet fra Nexus til Sekoia gør, at vi har fået en masse informationer ud på vores Sekoia skærm, som går automatisk fra vores omsorgssystem. Den skal ikke vedligeholdes og det er relevant information, der kan bruges ude på stuerne. Det gør, at vi kan hjælpe borgerne mest muligt i stedet for at sidde inde på kontoret. Og så får jeg lidt mere tid ude ved borgerne.”

Læs mere om Nexus integrationen i Sekoia

Plejecenter Lundtoft er dygtige til at omsætte teknologi til værdi. Faktisk så dygtige, at de i 2018 blev indstillet til Arbejdsmiljøprisen for denne evne. Effekterne af et godt arbejdsmiljø er også synlige i konkret målestok. En sygefraværsprocent på 0,5 % taler sit tydelige sprog om en kultur, hvor medarbejderne trives:

”Jeg er helt sikker på, at når vi er ude og søge efter nye medarbejdere, så er det at vi har været nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2018 et af de kort, der gør, at vi lige kommer et mulehår foran andre arbejdspladser” fortæller Bo Smith.

"Den integration vi har fået lavet fra Nexus til Sekoia gør (...) at vi kan hjælpe borgerne mest muligt i stedet for at sidde inde på kontoret. Og så får jeg lidt mere tid ude ved borgerne."

Social- og sundhedsassistent Louise

Vejen case facts

  • Sekoia blev implementeret på Plejecenter Lundtoft i 2016
  • Integrationen til Nexus blev taget i brug i 2018
  • Sekoia implementeres løbende på alle plejecentre i Vejen kommune i 2018-19
Sekoia   /   Bredskifte Allé 5   /   8210 Aarhus V   /   kontakt@sekoia.dk   /   Tlf. 7229 2911 Sekoia
Bredskifte Allé 5   /   8210 Aarhus V
kontakt@sekoia.dk   /   Tlf. 7229 2911
Sekoia
Bredskifte Allé 5
8210 Aarhus V
kontakt@sekoia.dk
Tlf. 7229 2911