”Sekoia har hjulpet mig rigtig meget. Jeg behøver ikke længere løbe efter en kollega. Man er ligesom i gang”

Landsbyen Sølund ønskede en mere systematisk tilgang og en tæt koordination af de pædagogiske og tværfaglige opgaver. Derfor faldt valget på Sekoia.

 

Danmarks største botilbud, Landsbyen Sølund, begyndte Sekoia i 2015. Nu er alle boenheder implementeret. Målet er at arbejde aktivt og målrettet med borgernes handleplaner, så de ikke samler støv i skuffen, men bliver mål for arbejdsindsatsen.

Alle ved hvad de skal gøre

Hos Landsbyen Sølund ønskede man en mere systematisk tilgang til de daglige opgaver, og en tæt koordination af de pædagogiske og sundhedsfaglige opgaver. Ved implementering af Sekoia i beboernes lejligheder og i fællesarealerne, har personalet nu altid opgaverne lige ved hånden. Det har givet bedre overblik og struktur for alle medarbejderne. Socialpædagog Anna Christensen, forklarer:

”Sekoia har hjulpet mig rigtig meget, fordi alle opgaverne har en beskrivelse på hvordan de skal udføres. Jeg behøver ikke længere løbe efter en kollega. Med Sekoia er man ligesom i gang.”

Mere fokus på dataindsamling

Dokumentationen er ikke længere en udfordring på kontoret, da personalet dokumenterer direkte ude hos borgeren. Tiden bliver bedre udnyttet, og man arbejder nu mere sikkert og målrettet med dataindsamling i hverdagen. Udviklingskonsulent og Fysioterapeut Søren Lytzau, fortæller:

”Den store forskel fra før til nu er, at vi har fået meget mere fokus på at lave dataindsamlinger, idet dokumentationen nu foregår ude hos borgeren. Det har gjort vores arbejdsgange nemmere.”


Målrettet arbejde med indsatsmål

Det stod klart for personalet i Landsbyen Sølund, at man manglede et redskab til at få indsatsmålene op af skrivebordsskufferne og ud i hverdagen. Ved hjælp af Sekoia, har alle kunnet arbejde målrettet med opfyldelse af borgernes mål.

Søren Lytzau uddyber:

”Når vi har lavet den pædagogiske handleplan, så er den ofte endt i skuffen. Vi har ikke kunnet måle på om indsatsmålet er nået. Nu vil vi gerne vende den om og sikre, at vi arbejder målrettet med borgernes mål.”

Landsbyen Sølund har arbejdet med Sekoia siden 2015 og med tiden har de udviklet, hvad de kalder "Sølund metoden". Du kan læse mere om, hvad det er lige her: Sølund metoden: Sådan anvendes Sekoia (Link)

Landsbyen Sølund og Sekoia

"Når vi har lavet den pædagogiske handleplan, er den ofte endt i skuffen. Vi har ikke kunnet måle på om indsatsmålet er nået. Det vil vi gerne vende om og sikre, at vi arbejder målrettet med borgernes planer"

Udviklingskonsulent og fysioterapeut Søren Lytzau

Landsbyen Sølund case facts

  • I begyndelsen af 2018 blev Sekoia implementeret på alle boenheder
  • Landsbyen Sølund er Danmarks største sociale tilbud med 700 medarbejdere
  • Landsbyen Sølund er hjem for 230 beboere i alderen 18-95 år
Sekoia   /   Bredskifte Allé 5   /   8210 Aarhus V   /   kontakt@sekoia.dk   /   Tlf. 7229 2911 Sekoia
Bredskifte Allé 5   /   8210 Aarhus V
kontakt@sekoia.dk   /   Tlf. 7229 2911
Sekoia
Bredskifte Allé 5
8210 Aarhus V
kontakt@sekoia.dk
Tlf. 7229 2911