”Sekoia har hjulpet mig rigtig meget. Jeg behøver ikke længere løbe efter en kollega. Man er ligesom i gang”

Landsbyen Sølund ønskede en mere systematisk tilgang og en tæt koordination af de pædagogiske og tværfaglige opgaver. Derfor faldt valget på Sekoia.

 

Danmarks største botilbud, Landsbyen Sølund, startede med at anvende Sekoia i 2015. Målet er at arbejde aktivt og målrettet med borgernes handleplaner, så de ikke samler støv i skuffen, men bliver mål for arbejdsindsatsen.

Alle ved hvad de skal gøre

Hos Landsbyen Sølund ønskede man en mere systematisk tilgang til de daglige opgaver, og en tæt koordination af de pædagogiske og sundhedsfaglige opgaver.  Ved implementering af Sekoia i beboernes lejligheder og i fællesarealerne, har personalet nu altid opgaverne lige ved hånden. Det har givet bedre overblik og struktur for alle medarbejderne. Socialpædagog Anna Christensen, forklarer:

”Sekoia har hjulpet mig rigtig meget, fordi alle opgaverne har en beskrivelse på hvordan den skal udføres. Jeg behøver ikke længere altid løbe efter en kollega. Med Sekoia er man ligesom i gang.”

Mere fokus på dataindsamling

Dokumentationen er ikke længere en udfordring i Sølund, da personalet dokumenterer direkte ude hos borgeren. Tiden bliver bedre udnyttet, og man arbejder nu mere sikkert og målrettet med dokumentation og dataindsamling i hverdagen. Udviklingskonsulent og Fysioterapeut Søren Lytzau, fortæller:

”Den store forskel fra før til nu (før Sekoia) er, at vi har fået meget mere fokus på at lave dataindsamlinger, fordi dokumentationen nu foregår ude hos borgeren. Det har gjort vores arbejdsgange nemmere”


Målrettet arbejde med indsatsmål

Det stod klart for personalet i Landsbyen Sølund, at man manglede et redskab til at få indsatsmålene væk fra planen i skuffen, og ud i hverdagen. Ved brug af Sekoia, har alle kunne arbejde målrettet med opfyldelse af borgernes mål.
Udviklingskonsulent og Fysioterapeut Søren Lytzau, forklarer:

”Når vi har lavet den pædagogiske handleplan, så er den ofte endt i skuffen. Vi har ikke kunne måle på om indsatsmålet er nået. Nu vil vi gerne vende den om og sikre, at vi arbejder målrettet med borgernes mål.”

Landsbyen Sølund og Sekoia

"Når vi har lavet den pædagogiske handleplan, så er den ofte endt i skuffen. Vi har ikke kunne måle på om indsatsmålet er nået. Nu vil vi gerne vende den om og sikre, at vi arbejder målrettet med borgernes mål"

Udviklingskonsulent og fysioterapeut Søren Lytzau

Sølund case facts

  • I begyndelsen af 2018 er alle boenheder implementeret
  • Sølund er Danmarks største sociale tilbud med 700 medarbejdere
  • Sølund har 230 beboere i alderen 18-95 år
Sekoia   /   Bredskifte Allé 5   /   8210 Aarhus V   /   kontakt@sekoia.dk   /   Tlf. 7229 2911 Sekoia
Bredskifte Allé 5   /   8210 Aarhus V
kontakt@sekoia.dk   /   Tlf. 7229 2911
Sekoia
Bredskifte Allé 5
8210 Aarhus V
kontakt@sekoia.dk
Tlf. 7229 2911