”For mig giver det en god form for tryghed. Der er et godt overblik over dagens opgaver. Vi har et fællesskab og en dialog om, hvad det er, vi skal lave i dag.”

Bertram Knudsens Have har indført Sekoia med målet om at skabe en bedre arbejdsgang med mere overblik i hverdagen.

Bertram Knudsens Have startede vejen mod et mere digitalt plejecenter i 2013, hvor 3 kommunale plejecentre blev slået sammen. Dermed var der en udfordring i at skabe en ny fælles arbejdsgang på plejecentret.

En ny fælles arbejdskultur

Gule sedler, arbejdsbeskrivelser, døgnrytmerapporter og aktivitets­kalendere er et udpluk af de værktøjer, personalet på plejecenteret Bertram Knudsens Have i Kolding har erstattet med Sekoia. De er gået fra en hverdag, hvor de skulle gennem stakkevis af papirer for at finde den nødvendige information, til en hverdag hvor langt mere information er samlet digitalt og lige ved hånden. For Bertram Knudsens Have startede vejen mod et mere digitalt plejecenter i september 2013, hvor 3 kommunale plejecentre blev slået sammen. Bertram Knudsens Have har i alt 90 plejeboliger med plads til 96 beboere og har 120 ansatte.

Ledelsen på Bertram Knudsens Have valgte at udnytte udfordringen med at samle 3 plejecentre og skabe en fælles arbejdskultur til at indføre en bedre arbejdsgang med mere overblik i hverdagen. Derfor blev Sekoia indført i oktober 2013. Overgangen fra papirbaseret dokumentation til at arbejde mere digitalt var dog ikke uden bekymringer for nogen, forklarer social- og sundhedsassistent Tanja Steenholt:

”Da vi fik at vide, at vi ikke længere skulle bruge vores Mayland-kalendere gemte vi dem i skabet i 6 måneder. Vi var bange for at misse noget. Men i andre afdelinger skete det fra dag til dag”

Større nærvær i dagligdagen

Hos Bertram Knudsens Have er der fokus på at skabe nærvær mellem borgere og personale. Her har Sekoia hjulpet personalet med dagens opgaver ude ved borgeren i stedet for på kontoret. Den tid der tidligere blev brugt på gangene til og fra kontoret, og til administration, bliver nu bl.a. brugt sammen med den enkelte borger. Sekoia-skærmene giver et overblik, der tidligere ikke har været muligt at få, hvilket giver mere overskud i hverdagen. Centerleder Helle Carlson forklarer:

”For mig giver det en god form for tryghed. Der er et godt overblik over dagens opgaver, og hvor langt vi er nået. Det handler om, at den tid jeg skal bruge til at orientere mig, bruger jeg inde ved Hr. Hansen. Vi har et fællesskab og en dialog om, hvad er det vi skal lave i dag.”

Omvæltningen fra at benytte papirbaserede arbejdsværktøjer til det digitale har været stor ligesom arbejdsgangen også blev ændret radikalt. Resultat var dog, at Sekoia er blevet en integreret og essentiel del af Bertram Knudsens Haves arbejdskultur. Tanja Steenholt konkluderer:

”Det er en lang proces (at blive digitale), men vi bliver bedre af det. Jeg kunne ikke forestille mig at arbejde på et plejecenter uden Sekoia.”

Nærvær på Bertram Knudsens Have

"Det er en lang proces (at blive digitale), men vi bliver bedre af det. Jeg kunne ikke forestille mig at arbejde på et plejecenter uden Sekoia"

Social- og sundhedsassistent Tanja Steenholt

Kolding case facts

  • Sekoia blev implementeret på Bertram Knudsens Have i oktober 2013.
  • Bertram Knudsens Have har i alt 90 plejeboliger med plads til 96 beboere og har 120 ansatte.
  • Foråret 2017 implementeres Sekoia på yderligere 2 plejecentre i Kolding kommune.
Sekoia   /   Bredskifte Allé 5   /   8210 Aarhus V   /   kontakt@sekoia.dk   /   Tlf. 7229 2911 Sekoia
Bredskifte Allé 5   /   8210 Aarhus V
kontakt@sekoia.dk   /   Tlf. 7229 2911
Sekoia
Bredskifte Allé 5
8210 Aarhus V
kontakt@sekoia.dk
Tlf. 7229 2911