Hurtigt og let at lære
Da det blev annonceret, at Sekoia skulle implementeres var det ikke alle, der var lige positivt stemte. I en travl hverdag var tanken om at skulle bøvle med et nyt ”IT-system” uoverskueligt for nogle.
”Det er dejligt, at vores kollegaer, som nærmer sig efterlønsalderen, også er positive. De var vores ”hatere”. De hadede det allerede, inden det var kommet. Bare da ordet ”Sekoia” blev nævnt var responsen NEJ! Men så var de nede til undervisning, og så var de faktisk omvendt. Det har været positivt.” fortæller Social- og Sundhedshjælper Lone.
Sekoia er designet med personalet for øje. Netop for at undgå, at det bare bliver et ”IT-system”. Derudover er der stor fokus i implementeringsfasen på at sikre, at alle brugere af systemet føler sig godt klædt på og er fortrolige med systemet. For det er netop nødvendigt i en hverdag, hvor der ikke er overskud til komplicerede og indviklede IT-løsninger. Social- og sundhedshjælper Lone uddyber:
”Der er ikke noget, der kan gå galt. Sekoia er idiot-sikker. Det kører bare. Alle kan finde ud af det.”
LÆS OGSÅ: Implementering med Sekoia
En uvurderlig hjælp, når man er ny
Med 50 ansatte, hvoraf 35 er fastansatte, er der ofte afløsere på Støberiet. Netop at få nye ansatte hurtigt i gang er vigtigt for plejecenterleder på Støberiet, Berit Rosenkilde:
”Skiftet til Sekoia har gjort det lettere i forhold til vores afløsere. De kan nemmere komme i gang med opgaverne, fordi de står i Sekoia. De skal ikke til at lede efter, hvordan man udfører opgaverne i en bog eller lignende.”
At have opgaverne lige ved hånden kommer dog ikke kun nye medarbejdere til gode. Når medarbejdere skal hjælpe til i andre grupper, gør opgavelisten i Sekoia det meget lettere at komme hurtigt i gang, hvis man spørger social- og sundhedsassistent Rikke:
”Hvis vi flytter en medarbejder fra en gruppe til en anden, så er man ikke altid super godt kendt der. Der hjælper Sekoia også rigtigt meget med at komme ind i tingene, fordi der står klart og tydeligt, hvad man skal.”
Ændringen til at have et fuldt overblik over de opgaver, der skal laves i løbet af en dag på plejecenteret, kræver også en smule tilvænning. Men når fortrolighed med systemet er der, så kan man starte med at bruge dets muligheder. Berit Rosenkilde konkluderer:
”Da vi startede op, havde vi et par stykker, der stressede vanvittigt over det, fordi de hele tiden skulle arbejde på ikke at komme bagud med opgaverne. Nu kan vi slappe af i det, fordi det er lynhurtigt at danne sig et overblik over, hvad vi skal nå resten af dagen. Og når man har det overblik, så er det lettere at prioritere at gå en tur med Fru Jensen, når man ved, man ikke har glemt andre vigtige opgaver”.
"Skiftet til Sekoia har gjort det lettere i forhold til vores afløsere. De kan nemmere komme i gang med opgaverne, fordi de står i Sekoia. De skal ikke til at lede efter, hvordan man udfører opgaverne i en bog eller lignende.”
Berit Rosenkilde, Plejecenterleder på Støberiet
Fuld udrulning til alle plejecentre i Brønderslev Kommune
På baggrund af erfaringerne fra socialområdet og Støberiet har Brønderslev Kommune besluttet, at Sekoia skal implementeres på alle plejecentre i kommunen. Det betyder også, at Sekoia vil være en del af hverdagen på alle plejecentre og bosteder i hele kommunen. Det drejer sig i alt om 7 bosteder for handicap, 1 for psykiatri og 6 plejecentre.
Brønderslev case facts