”Vi har fået et helt andet overblik og det giver os en tryggere hverdag"

Plejecentret Elmelunden har sagt farvel til lange lister og fælles kalendere. Og goddag til Sekoia i en kamp mod fejl og utryghed.

Velkommen til plejecentret Elmelunden i Holbæk kommune. Et nyt sted med klassiske udfordringer: 70 borgere med demens og større funktionstab, fem bofællesskaber og alt for få timer i døgnet.

 

Al viden på ét sted

Sekoia er installeret hos alle 70 borgere og herudover har alle fem bofællesskaber to fællesskærme. Forskellen er mærkbar, forklarer Charlotte G. Jensen:

”Før havde hver enhed sin egen kalender, som blev fyldt op med noter. Andre ting blev skrevet ind med computer, så man skulle kigge flere steder. I dag har vi al vores viden samlet. Vi skal kun kigge et sted, og skærmene er jo en integreret del af dagen, så vi bliver hele tiden mindet om, hvad vi skal huske. Der er meget bedre struktur over tingene nu.”

Især når det gælder overleveringer i forbindelse med vagtskifte, nye medarbejdere og vikarer er arbejdsgangene blevet bedre:

”Inden vi fik Sekoia, var vi nødt til at gennemgå samtlige borgere fra ende til anden. Nu skal vikarerne bare have en introduktion til skærmene, og så har de den viden, de skal bruge. Det giver en masse frihed til os andre”.

Godt humør og ingen berøringsangst

For at velfærdsteknologi bliver taget godt imod, skal det gøre arbejdet lettere, ikke tilføje et ekstra lag af opgaver. Vigtigst af alt er dog brugervenlighed, forklarer social- og sundhedsassistent Charlotte G. Jensen:

”Der er mange, der har berøringsangst over for teknologi. Men Sekoia er simpelthen så nemt at finde ud af. Det går helt af sig selv, fordi det er lige til at gå til. Sådan har vi i hvert fald oplevet det på Elmelunden.”

Og så skal der stadig være plads til det gode humør:

”Det giver også mig en helt anden ro i maven at vide, at mine borgere får den rigtige pleje, når jeg ikke er der. Jeg behøver ikke forklare, at den og den borger ikke har fået middagsmad, bad eller motion. Skærmen gør det for mig. Og hvis det er mig, der kommer ind på en ny afdeling, så ved jeg præcis, hvad jeg skal gå i gang med. Det betyder dog ikke, at vi er holdt op med at snakke sammen,” siger hun med et grin.

"Det giver også mig en helt anden ro i maven at vide, at mine borgere får den rigtige pleje, når jeg ikke er der"

Social- og sundhedsassistent Charlotte G. Jensen

Holbæk case facts

  • Elmelunden består af fem enheder, der huser i alt 70 borgere med demens og større funktionstab.
  • Alle 70 boliger er udstyret med Sekoia-skærme. Hver enhed har to fællesskærme
  • De mest benyttede funktioner er opgaver, kalender og Abena-varebestilling samt tv-guide og radio for borgerne
  • Sekoia blev implementeret i september 2015
Sekoia   /   Bredskifte Allé 5   /   8210 Aarhus V   /   kontakt@sekoia.dk   /   Tlf. 7229 2911 Sekoia
Bredskifte Allé 5   /   8210 Aarhus V
kontakt@sekoia.dk   /   Tlf. 7229 2911
Sekoia
Bredskifte Allé 5
8210 Aarhus V
kontakt@sekoia.dk
Tlf. 7229 2911